Susipažink su Lentvariu – šiuolaikišku Europos miestu

Susipažink su Lentvariu – šiuolaikišku Europos miestu

Pasitinkant Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą 20-metį šių metų Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės tema – ,, Europos šeimoje“. Šios savaitės metu akcentuojamos svarbios Europos Sąjungos šalių, tarp jų ir Lietuvos vertybės – vienybė, lygios galimybės, demokratija. Lentvario miestas ir jame esanti biblioteka taip pat savo miestiečiams siunčia žinią, kad esame inovatyvūs, kūrybingi, mums rūpi tvarumas, kultūrinis ir istorinis paveldas, daugiataučio miesto gyventojų bendrystė.

 

Šiais metais Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę pradėjome nuo įdomaus pokalbio su mažaisiais miesto gyventojais – Lentvario l/d „Šilas“ auklėtiniais. Nepabūgę atvėsusio oro, į biblioteką atėjo „Žiogelių“ grupės priešmokyklinukai su lydinčiomis pedagogėmis Ingrida Aleksandrovič, priešmokyklinio ugdymo mokytoja, bei mokytojo padėjėjomis Teresa Janulevičiene ir Janina Trekalovak, kad daugiau sužinotų apie šiuolaikišką ir vis labiau atsinaujinantį Europos miestą –Lentvarį.

Susipažinę ir pasidaliję, kas kur gyvena, paaiškėjo, kad į susitikimą atvyko ne visi lentvariečiai, todėl jiems buvo ypač įdomu daugiau sužinoti apie Lentvario miestą. O žinių pasisemti šiais laikais galima ne tik iš knygų. Susitikimo metu vaikai dalijosi pastebėjimais, kokios išmaniosios technologijos padeda jiems kasdienybėje. Kiekvienas žinojo, kad be interneto, mobiliojo telefono, planšetės ar kompiuterio kasdienis gyvenimas neįsivaizduojamas. Vaikai papasakojo, kad net namus tvarkyti padeda robotai.

Smagios edukacijos metu dalyviai pasiskirstė komandomis ir žaidė orientacinį žaidimą. Jo metu darželio auklėtiniai susipažino su 15 žymių miesto objektų, iš simbolių, pavaizduotų ant kortelių, turėjo atspėti, kokie tai objektai. Vėliau vaikai išmoko juos surasti interaktyviame Lentvario žemėlapyje ir nuskenavus QR kodą rasti platesnį objekto aprašymą.

Atvykę į biblioteką vaikai sužinojo apie grafų Tiškevičių aistrą žirgams, bibliotekos fondo dydį, išgirdo istoriją apie Lentvario miesto herbo sukūrimą. Lankytojai gavo vertingų patarimų, kaip „susimedžioti“ įdomią knygą, kaip tapti bibliotekos skaitytoju ir dar daug kitų įdomybių.

Svečiai pažadėjo atšilus orams pasivaikščioti po Lentvarį kartu su tėveliais ir aplankyti vietas, įžymius miesto objektus bei rasti lenteles su QR kode pateikta informacija apie istorinį ar kitą įdomų miesto objektą.

Dėkojame už susitikimą Lentvario l/d „Šilas“ auklėtiniams ir atlydėjusioms pedagogėms. Tikime, kad interaktyvus ir kūrybingas būdas pažinti Lentvarį buvo įdomus ir įsimintinas.

 

Jurgita Makaravičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt