Paskaita „Kuo internetas gali būti naudingas ir pavojingas?

Paskaita „Kuo internetas gali būti naudingas ir pavojingas?

Balandžio 23 d. Rūdiškių bibliotekoje lankėsi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus bendruomenės pareigūnė Vlada Černienė. Susitikimo metu bibliotekos lankytojai buvo informuoti apie dažniausiai pasitaikančius sukčiavimo atvejus internete ir patarta, kaip jų išvengti. Šalia visų reikalingų ir smagių dalykų, kuriais galime naudotis skaitmeninėje erdvėje, čia slypi ir daug pavojų, pvz., netinkama ar žalinga informacija, kontaktai su nepažįstamais žmonėmis, asmeninių duomenų nutekėjimas. Be to, nemalonus susidūrimas ar patekimas į pavojingas situacijas internete gali įvykti dažniau nei realiame gyvenime.

Bibliotekos lankytojus vedėja informavo, kad bibliotekoje yra vedami individualūs ir grupiniai kompiuterinio raštingumo užsiėmimai. Mokytis naudotis internetu ir kitomis šiuolaikinėmis priemonėmis senjorus verčia pats gyvenimas – daugelį kasdienių darbų internete galime atlikti greičiau ir paprasčiau nei tai užtruktų realybėje. Pvz., kad nereikėtų eiti į polikliniką ir stovėti eilėje, norint užsirašyti pas gydytoją, galime užsiregistruoti internetu. Taip pat internetu yra patogu susimokėti už komunalines paslaugas, užsisakyti pažymas, apsipirkti ir kt. Apie šiuos ir kitus interneto teikiamus privalumus galima sužinoti ir išmokti bibliotekoje.

Rūdiškių biblioteka – atvira ir draugiška visoms amžiaus grupėms, todėl ji nuolatos buria ir vyresnius gyventojus bei neįgaliuosius, suteikia jiems galimybę įdomiai ir prasmingai praleisti laiką, siekia sustiprinti jų motyvaciją būti aktyviais ir dalyvauti Rūdiškių bendruomenės bei visuomeniniame gyvenime, todėl bibliotekoje organizuoja įvairias mokymosi veiklas.

Dėkojame pareigūnei Vladai Černienei už įdomius ir naudingus mokymus, o dalyvėms sakome: „Iki kitų susitikimų!“

 

Laima Franckevičienė,

Trakų viešosios bibliotekos Rūdiškių padalinio vedėja

Interaktyvus Lentvaris QR
Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Interaktyvi biblioteka
ManoTapyba.lt
Atrasti iš naujo
Vilnijos vartai
„Knygų startas“
Kika
Rock and roll bibliotekininkas
Darbo skelbimai
Trakų informacinis centras
epaveldas.lt